<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

VRoomie

VRoomie - wAI to book a room!

In mijn eerdere blog heb ik verteld over Application Development en wat daarbij komt kijken. Als Valid zijn we “Stay Ahead”: we zijn bezig met innovatie en om te onderzoeken wat onze klanten aan de laatste technieken zouden kunnen hebben. Ik zou jullie op de hoogte houden van de eerste resultaten, bij dezen.

Binnen Valid zijn er veel ontwikkelingen. Zo werken we aan een IoT-platform, hebben we een modern dataplatform, een eigen werkplek oplossing: fleXpace en lopen er een aantal innovatieprojecten.

Afgelopen tijd hebben we op het gebied van Application Development uiteraard ook niet stil gezeten. We zijn flink aan de slag met mooie innovatieve uitdagingen en oplossingen op het gebied van IoT, AI en Event-Driven Architecture. Met ons Competence Center voor Application Development hebben we een avond gehad rond het onderwerp “Infrastructure as a Code” met een zeer interessante workshop.

En om alvast een van die leuke projecten uit te lichten. Wij zijn recentelijk uitgenodigd door Microsoft om mee te doen aan een proefproject om toepassingen voor de chatbot-functie van Microsoft Teams te bedenken. Deze gelegenheid hebben we aangepakt om een nieuwe manier te ontwikkelen om vergaderzalen bij Valid te reserveren: VRoomie.

VRoomie

VRoomie is een app binnen Microsoft Teams welke in essentie een chatbot is waar je via de chat een meeting kunt organiseren. Inclusief het uitnodigen van genodigden en inhoud van de meeting. Je vertelt de bot op welke datum en tijdstip je een meeting wilt organiseren en de bot zoekt voor jou beschikbare ruimtes. Vervolgens heb je de mogelijkheid om daar ook je genodigden voor uit te nodigen met eventueel een toelichting en de bot doet de rest vanzelf.

Voor de chatbot is gebruik gemaakt van de nieuwste SDK (v4) en ook Application Insight.

Voor meer technische uitleg over de werking van Chatbots en ook Application Insights, zie ook de blog van Bart van Uden.

Voor het deployen van een bot waren er nog de nodige uitdagingen. Zie voor technische details zijn blog serie: Bot Framework part 1 en part 2.

Terug naar blogoverzicht
Robert van den Berg

Written by Robert van den Berg

Delivery Manager Application Development

Laat je reactie achter