<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

valid-het-plezier-(en-de-pijn)-van-application-development

Het plezier (en de pijn) van Application Development

Veel bedrijven kennen het begrip Application development wel, maar weten niet precies wat daar allemaal onder valt, of wat de mogelijkheden zijn.

Hoe organiseer je die zo efficiënt mogelijk? Hoe richt je al die nieuwe applicaties in op zo'n manier dat iedereen plezier heeft om er mee te werken? Welke stappen in je bedrijfsproces(sen) kun je automatiseren, welke niet? Hoe maak je het invoeren of uitlezen van data voor de medewerkers gemakkelijk en prettig? Hoe kan je bestaande applicaties moderniseren en optimaliseren?

Die dynamiek tussen techniek en de ouderwetse werkvloer – het schakelen tussen IT en business – geeft me heel veel energie.

header_divider

Digitale transformatie

Bij de meeste bedrijven en organisaties bestaat er een behoorlijke kloof tussen de IT-afdeling en business. Dat komt mede doordat de digitale transformatie de laatste 10- à 15 jaar bizar snel is gegaan. Toen ik nog studeerde en iedereen net aan de gmail ging, leerden wij uit de boeken over e-commerce en dat het in de toekomst mogelijk zou zijn om bestellingen via het internet te doen.

Inmiddels heeft de werkelijkheid de voorspellingen van toen op alle vlakken overtroffen, binnen een veel sneller tijdsbestek dan iedereen dacht. Met alle gevolgen van dien.

De digitale transformatie raakt alle branches. Dat komt omdat zo veel verschillende processen opeens kunnen worden geautomatiseerd.

Dat gaat van het ontwerpen van digitale klantportalen voor de industrie waar medewerkers verstoringen kunnen invoeren, die automatisch worden doorgestuurd naar de leveranciers, tot het automatisch monitoren van producten in een warehouse zodat medewerkers dat niet meer handmatig hoeven te doen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan het automatisch verwerken van inkomende facturen, aanvragen van projectcodes, uren boeken en overige administratieve processen.

De tijdswinst en kwaliteitsverbetering die hierdoor geboekt worden, zijn erg waardevol voor bedrijven. Maar de bijbehorende applicaties moeten wel op een slimme manier worden ontworpen en goed gekoppeld aan allerlei sensoren en systemen.

Valid Application Development

header_divider

Internet of Things, Artificial Intelligence, Event-driven architecture

Onze slogan is Stay Ahead, omdat we onze klanten voorop willen laten lopen. Maar dit betekent wel dat onze mensen zelf ook voorop moeten lopen met de nieuwste innovatieve technieken op het gebied van onder andere Internet of Things, Artificial Intelligence en Event-driven architecture. IT kan zich steeds meer complexe processen eigen maken, algoritmes kunnen steeds meer data verwerken en koppelen. Het internet en IT in het algemeen kruipt in steeds meer meetinstrumenten. Het is allemaal heel dynamisch!

Tegelijkertijd moeten alle draadjes aan de achterkant wel op elkaar aansluiten. De eindgebruiker moet het ook allemaal maar snappen én deze veranderingen accepteren. Innovatie van bestaande bedrijfsprocessen kan ook wrijving en weerstand opleveren. Begrijpelijk als je bedenkt dat mensen die daar vaak helemaal niet om gevraagd hebben, opeens hun hele werk anders moeten gaan inrichten. Dat is iets dat je niet uit het oog mag verliezen als IT'er.

Daarom trainen wij onze medewerkers om nieuwe technische mogelijkheden op een goede manier te implementeren in bestaande processen – in de kern is dat wat Application Development is.

Met onze Valid Competence Centers gaan we, nog meer dan we al doen, de focus leggen op de manier waarop deze disruptieve innovaties betekenis hebben voor de business van onze klanten.

Het is ontzettend spannend en de mogelijkheden zijn eindeloos! Ik kan niet wachten om de eerste resultaten en cases van mijn collega’s te delen via onze blogs.

Terug naar blogoverzicht
Robert van den Berg

Written by Robert van den Berg

Delivery Manager Application Development

Laat je reactie achter