<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

Copilot voor Microsoft 365 vanaf nu beschikbaar!

Goed nieuws! Vanaf gisteren (16-1-2024) is Copilot voor Microsoft 365 beschikbaar voor gebruikers met een CSP licentie. Hiermee gaat echt een nieuw tijdperk van 'modern work' in. Met de krachtige en soms zelfs verbluffende AI-functies van Copilot kan elke organisatie AI-gedreven werken en een grote stap maken in efficiëntie en productiviteit. Copilot is geïntegreerd in de Microsoft 365 apps, waarmee de dagelijkse werkzaamheden van medewerkers een grote boost krijgen. Daarmee is Copilot een grote kans voor iedereen die met Microsoft 365 werkt.  

Wat is Microsoft 365 Copilot?

Microsoft 365 Copilot is een AI-functie die geïntegreerd is binnen de Microsoft 365 apps om de manier van werken van medewerkers volledig te veranderen en te ondersteunen bij allerlei dagelijkse taken. Hiermee heeft elke medewerker toegang tot een persoonlijke AI-assistent om slimmer, beter en efficiënter te werken. De naam Copilot zegt het in feite al: het is jouw persoonlijke assistent. Jij blijft zelf in control. 

Een greep uit een aantal functies van Copilot: 

Outlook 

  • Bespaar tijd op het schrijven van e-mails door Copilot een concept bericht te laten schrijven op basis van een korte opdrachtbeschrijving (prompt). Uiteraard heb je de mogelijkheid om op basis van feedback een nieuw bericht te laten genereren of het concept naar wens aan te passen.  
  • Copilot kan lange e-mailconversaties omzetten in korte samenvattingen, zodat je snel op de hoogte bent van de noodzakelijke informatie. 

Afbeelding1-1

Word 

  • Laat Copilot een eerste draft voor je document opstellen, nieuwe ideeën genereren en het document verder opstellen op basis van de tekst die je al hebt. 
  • Transformeer je document door bestaande tekst door Copilot te laten redigeren en platte tekst om te zetten naar tabellen. 
  • Vraag Copilot om te helpen om je document te verbeteren door het toevoegen van verdere details of de schrijfstijl aan te passen. 

Afbeelding2-1

Excel 

  • Laat je data analyseren en visualiseren door Copilot. Stel een vraag over je data aan Copilot en je krijgt opties te zien voor bijvoorbeeld grafieken, draaitabellen en meer. Je hoeft geen formules in te voeren, je geeft Copilot in normale taal een opdracht. 
  • Filter, highlight, sorteer data en stel razendsnel complexe formules op door Copilot een simpele opdracht te geven.  

Afbeelding3

PowerPoint 

  • Snel aan de slag met een nieuwe presentatie. Geef Copilot een onderwerp en een beschrijving en je krijgt direct een concept presentatie.  
  • Met opdrachten kun je presentaties direct inkorten, de opmaak aanpassen of slides herstructureren.  
  • Gebruik de huisstijl van je organisatie door Copilot een presentatie te laten maken in de juiste branding. 

 Afbeelding4

Teams 

  • Laat Copilot de belangrijkste informatie uit de gesprekshistorie binnen een chat of kanaal opzoeken en opsommen.  
  • Het schrijven van vergadernotulen is verleden tijd. Geef Copilot de opdracht om een samenvatting van de meeting te genereren of vraag Copilot om: actiepunten op te sommen, vraag naar mogelijke follow-ups en laat gemaakte afspraken vastleggen. 

Afbeelding5

Het is duidelijk dat Copilot de manier van werken in Microsoft 365 volledig veranderd. Het kan veel tijd besparen, bestaand werk verbeteren en repeterende, vaak saaie handelingen overnemen.  

Voor welke organisatie is Copilot geschikt en wat zijn de kosten?

Copilot is vanaf nu beschikbaar en ook daadwerkelijk geschikt en van grote toegevoegde waarde voor alle soorten organisaties. Van klein tot groot en in elke branche. Dit in tegenstelling tot eerdere geluiden over een minimum aantal medewerkers/gebruikers.  

Uiteraard staat er een investering tegenover het gebruik van Copilot: het is als add-on via Valid, als CSP partner, aan te schaffen voor $360 (~€335) per gebruiker per jaar. Wij adviseren, gezien de investering, om Copilot eerst met een beperkte groep te testen. Zo ervaar je op een laagdrempelige manier de voordelen voor jouw organisatie en bekijk je daarmee of het ook voor een grotere groep gebruikers binnen de organisatie een goede investering is.  

Heb je vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Eric Liket. 

Terug naar blogoverzicht
Eric Liket

Written by Eric Liket

Laat je reactie achter