Met Copilot voegt Microsoft een flinke scheut AI toe aan populaire Office 365 toepassingen, zoals we gezien hebben in de eerste aflevering van onze blogreeks ‘Klaar voor de toekomst met Microsoft’. Applicaties als Word, PowerPoint, Excel en Outlook worden steeds vaker afgenomen als dienst, wat organisaties in staat stelt om hun medewerkers op afstand te laten werken. Maar dit brengt ook uitdagingen met zich mee, met name op het gebied van security. In dit stuk gaan we in op hoe Valid Lighthouse inzet om gebruikers, applicaties en data veilig te houden.
Hybride werken is onverminderd populair. Gartner voorspelt dat eind dit jaar wereldwijd 39 procent van alle kenniswerkers afwisselend, thuis, onderweg en op kantoor werkt. Maar sinds we massaal op afstand werken is ook de cyberdreiging flink toegenomen. Met name het midden- en kleinbedrijf is steeds vaker doelwit. Sterker nog, 80 procent is al wel eens aangevallen.
Met Lighthouse geeft Microsoft Managed Service Providers, zoals Valid, technologie in handen die helpt om op een efficiënte en schaalbare manier cloud-diensten te beheren en te beveiligen. Dat draagt bij aan een optimale gebruikservaring. Uiteindelijk maak je daarvoor gebruik van een IT-dienstverlener: om er zeker van te zijn dat jouw medewerkers effectief en efficiënt werken, dat IT betrouwbaar functioneert en met je meebeweegt, en dat je infrastructuur optimaal beveiligd is.
Het grote voordeel: naar pro-actieve beveiliging
Er is een Lighthouse-variant voor Microsoft365-diensten, en een voor Azure. Dat laatste is het cloudplatform dat je helpt bij het bouwen, implementeren en beheren van applicaties. Maar wat zijn nu concrete voordelen van Lighthouse?
Het belangrijkste voordeel is dat het platform helpt om alles en iedereen op een proactieve manier te beveiligen. Werk je reactief, dan ben je steeds bezig met brandjes blussen. Het kost ook veel tijd om te herstellen van een cyberaanval. Met Lighthouse verloopt het onboarden van nieuwe gebruikers en apparaten echter veel sneller. Doordat de oplossing fungeert als centraal beheerspunt, is het makkelijker om securityrichtlijnen op een consistente, deels geautomatiseerde manier door te voeren. Met een druk op de knop krijgt de ene gebruikersgroep toegang tot een applicatie, de andere juist niet. Al naar gelang jouw wensen.
Lighthouse biedt op een overzichtelijk dashboard allerlei inzichten die bijdragen aan het verminderen van cyberrisico’s. Zijn apparaten op de juiste manier beveiligd? Probeert iemand contact te maken met een onbetrouwbare website? Zijn er signalen die erop wijzen dat een hacker al een succesvolle aanval heeft gelanceerd? Het is allemaal te zien in één oogopslag.
Eenvoudiger veel voorkomende taken uitvoeren
Met Lighthouse kunnen bovendien veelvoorkomende beheertaken eenvoudig worden uitgevoerd. Denk aan het resetten van een password, of het configureren van multifactor-authenticatie. Het is niet meer nodig om steeds tussen verschillende admin-omgevingen te switchen.
Lighthouse helpt dus om snel en efficiënt een stevige securitybasis te leggen. Daarmee voldoe je aan wet- en regelgeving en verklein je de kans op inbreuken. Doordat de technologie de hoeveelheid handmatig werk vermindert en bijdraagt aan snellere probleemoplossing, hebben jouw medewerkers een betere gebruikerservaring en kunnen ze productiever zijn. Dat je minder kans loopt om slachtoffer te worden van cybercrime, en compliant bent, zorgt bovendien voor gemoedsrust.
Meer weten? Neem contact met mij op.