<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

Valid klantevent 2019

Valid Managed Services: zonder verleden geen toekomst

Als amateurhistoricus houd ik van de uitspraak 'zonder verleden geen toekomst'. Dat geldt ook voor de geschiedenis van Valid Managed Services. Wij hebben vlak voor de corona-lockdown nagedacht: waar komen we vandaan en waar willen we naartoe? Een crisis is immers een goed moment voor reflectie. In deze blog beschrijf ik hoe wij Valid klanten altijd voorop willen laten lopen. Wij helpen bij het realiseren van bedrijfsdoelen.

Valid is in 1999 opgericht door Dis Valcq. Zijn drijfveer is altijd geweest: IT-dienstverlening met het klantbelang vooropgesteld. Ons motto 'Stay Ahead' komt voort uit die visie. Wij laten klanten vooroplopen. Na infrastructuurspecialisten op tijdelijke basis in te zetten, zag Dis dat het nóg beter kon door het beheer van de infrastructuur over te nemen. Zo werd de klant niet alleen geholpen door technische vakmensen, maar ging Valid ook de verantwoordelijkheid van resultaten dragen. Het was de aftrap van Valid Managed Services, waarmee wij zorgen voor de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Valid Managed Services: op locatie naar centraal beheer

Onze Managed Services begonnen op de locatie van klanten, met hun eigen infrastructuur. Vanaf 2009 is de Servicedesk van Valid gecentraliseerd in ons mooie pand, de V-Tower in Eindhoven. De volgende mijlpaal was het aanbieden van clouddiensten. Een dienst van Valid zelf, met een eigen private cloud-omgeving. Maar we gingen verder, door stabiele en hoogwaardige infrastructuurdiensten tegen lage beheerlasten aan te bieden. Onze denkwijze veranderde van doen wat de klant vraagt, naar: wat kunnen we zelf doen om de klant verder van dienst te zijn?

Zelf kwam ik in 2014 in dienst bij Valid, toen technisch en procesmatig al veel op orde was. We lanceerden fleXpace® een jaar later: met deze werkplekservice, gebaseerd op public cloud-technologieën van Microsoft, zijn klanten direct productiever. Toch constateerden we in 2016 dat het plafond was bereikt. De organisatie had een nieuwe impuls nodig om te blijven groeien. Een nieuwe directeur naast Dis en een nieuw Managementteam leidden tot belangrijke initiatieven voor ons bedrijf.

Specifieke ondersteuning voor elke klant

Valid is vanaf 2017 nog meer aandacht gaan schenken aan onze medewerkers en managementkwaliteiten. Met een mini MBA-programma vormden we het Valid Leadership Team. Alle managers ontwikkelden een gedeelde visie om effectief samen te werken op gebieden als besluitvorming, innovatie en financiën. Parallel werkte ons HR-team aan een nieuw performancemanagement-systeem: Forward. Ook bij deze interne processen staat de klant centraal. Begin 2019 is de Managed Services-organisatie gekanteld en sindsdien wordt elke klant ondersteund door een specifiek klanteam. Centrale teams blijven overkoepelende en ondersteunende diensten leveren.

Op naar een mooie toekomst

Valid is begonnen met het idee dat IT-dienstverlening beter kan, door klanten écht te helpen hun doelen te behalen. We laten organisaties vooroplopen. Ten eerste door de juiste expertise, ten tweede door verantwoordelijkheid te dragen met Managed Services en businesscontinuïteit te garanderen. We zijn gaandeweg gegroeid, door te investeren in een eigen infrastructuur en een steeds professionelere organisatie.

De goede klanttevredenheid-scores en onze positie in de benchmark van Giarte in 2019 en 2020 bewijzen dat we op het goede pad zitten. Valid roert zich met zelfvertrouwen in de top van de Nederlandse Managed Services-eredivisie. Ons team mag trots zijn op de bereikte resultaten, en ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst brengt.

Terug naar blogoverzicht
Olivier Giraud

Written by Olivier Giraud

Management Consultant

Laat je reactie achter