<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

office365

Office 365 - Het juiste gereedschap voor de juiste klus!

Elke klus levert het beste resultaat als je gebruik maakt van het juiste gereedschap. En laat Office 365 nu een gereedschapskist zijn met heel veel verschillende gereedschappen. In deze blog deel ik mijn ervaringen als facilitator tijdens een Business Productivity Lab en leg ik uit hoe ik organisaties wegwijs maak in Office 365.

Inzicht in de gereedschappen

Help! Hoe zet je die bomvolle gereedschapskist het beste in als ondersteuning voor het behalen van je bedrijfsdoelen? 

Om je hier bij te helpen is het Business Productivity Lab in het leven geroepen. In een praktijkgerichte workshop van één dagdeel laten we jou en een aantal van je collega's ervaren hoe je het beste profijt kunt hebben van de verschillende applicaties in Office 365. De workshop is een onderdeel van het Microsoft Business Value Program en door onze Partner status bij Microsoft kunnen we deze geheel vrijblijvend aanbieden. 

office365

Van theorie naar praktijk

Voorafgaand aan de workshop bespreken we de scenario's waar we mee aan de slag gaan. We moeten tenslotte eerst weten wat de klus inhoudt voordat we het bijpassend gereedschap kunnen vinden!

Wil je bijvoorbeeld dat medewerkers slimmer kunnen vergaderen door het inzetten van videoconferencing, of gemakkelijk documenten kunnen vinden, delen en veilig kunnen samenwerken? De scenario's worden helemaal op jouw bedrijfsprocessen afgestemd, waardoor de inhoud van de workshop voor alle deelnemers relevant en herkenbaar is. Ik krijg uit de sessies ook vaak terug dat het erg helpt om met 'je eigen bedrijfsprocessen' aan de slag te gaan. Het helpt om de voordelen te vertalen naar de praktijk. 

Verschillende invalshoeken

Omdat een Business Productivity Lab geen technische workshop is maar juist de focus legt op de toegevoegde business waarde van de technologie is het van belang om met verschillende "bloedgroepen" medewerkers deel te nemen. Het beste recept voor een geslaagde Lab is een gezonde mix tussen IT-collega's en collega's die zich juist niet met IT bezighouden. 

Tijdens de sessie krijgt iedereen de beschikking over een tablet of laptop en gaan jullie onder begeleiding van een ervaren facilitator (bijvoorbeeld ikzelf dus!) aan de slag om de praktijkscenario's te doorlopen. Je logt in als medewerker van het fictieve bedrijf Contoso en komt terecht in een Office 365 omgeving die voorzien is van de laatste updates en functionaliteiten. Hier ga je vervolgens zelf aan de slag en aangezien het een specifiek voor jullie gemaakte oefen-omgeving is, kun je alles uitproberen en niks “kapot” maken. 

MS365

Open je Office 365-ogen!

Door de mix van deelnemers wordt er vanuit verschillende gebruikersperspectieven naar de beschikbare “gereedschappen” gekeken. Als feedback horen we vaak dat de workshop een echte eye-opener is geweest.

Niet alleen heb je als deelnemer zelf handige tips & tricks over het gebruik van Office 365 gekregen, maar kun je de toegevoegde waarde ook gemakkelijker vertalen naar de verschillende doelgroepen binnen je organisatie. En hiermee is er meteen een basis gelegd voor gebruikersadoptie. Als je namelijk aan je medewerkers kunt uitleggen wat er nou zo handig is aan al die nieuwe applicaties dan zullen ze eerder geneigd zijn om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Omdat het je beter in staat stelt om de toegevoegde waarde te vertalen, is het ook een goed middel om als IT-er je organisatie te overtuigen van het nut (en de noodzaak) van Office 365. 

Ook ervaren?

Kun je niet wachten om te ondervinden hoe Office 365 binnen jouw organisatie het beste kan worden ingezet? Neem dan contact op zodat we ook voor jou en je collega’s een Business Productivity Lab kunnen organiseren. Laat een comment achter of bekijk deze pagina om je direct in te schrijven.

 

Terug naar blogoverzicht

Laat je reactie achter