<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

Valid-Hoe-PowerApps-en-Flow-de-ROI-van-onze-klanten-vergroten

Hoe PowerApps en Flow de ROI van onze klanten vergroten

Het volgende scenario komt in de praktijk zo vaak voor:
Een klant heeft alle bedrijfsdata centraal staan, maar mist net de tools om een kleine set van deze data gemakkelijk op te vragen of te bewerken. En dat terwijl een salesmanager graag snel zijn records wil kunnen bijwerken tussen de afspraken door, gedurende de dag.

Vaak moet hij dan eerst door een ingewikkelde app bladeren, of op een van de vele online portalen inloggen om bij deze data te kunnen komen. Niet handig.

Het is een van de vele, relatief kleine, praktische problemen waar medewerkers dag in dag uit tegenaan lopen.

De dagelijkse bewerking van data kost medewerkers allemaal extra uren – en al deze uren moeten worden betaald door een organisatie.

De reactie van de werkvloer is dan vaak ook: “Hier zou toch iets simpels voor verzonnen moeten kunnen worden?!”

En het antwoord vanuit IT dat dan veel wordt gehoord is... “Ja en nee...”

In de praktijk komt het er vaak op neer dat de kosten voor het ontwikkelen van een maatwerk applicatie meestal toch groter zijn dan de besparing die de klant ervoor terug krijgt.
Gelukkig zijn er dan ook andere mogelijkheden.

Divider01.png

Kosten besparen met PowerApps en Flow

Met de low-code/no-code oplossingen van Microsoft – PowerApps en Flow – is het mogelijk om gemakkelijker ondersteuning geven aan een werkproces. Met Microsoft Flow kun je relatief eenvoudig jouw (herhalende) taken en werkprocessen automatiseren door middel van een workflow.

Zie hieronder een relatief eenvoudig voorbeeld van een bestand dat in SharePoint ter goedkeuring aan een manager wordt voorgelegd. Het versturen van emails met bijlagen om goed te keuren is hier verleden tijd:

Valid-powerapps_2

Een PowerApp is een, meestal kleine, zakelijke applicatie die verbinding maakt met gegevens uit je eigenomgeving en deze op een fraaie manier presenteert op telefoon, tablet of pc/laptop.

Nemen wij de kwestie van de reizende salesmanager dan kun je met PowerApps een gemakkelijk toegankelijke invullijst ontwikkelen, een app op maat die de manager gewoon op zijn mobile device kan openen zonder de achterliggende systemen te hoeven openen. Hij vult het lijstje in, drukt op “Opslaan” en gaat naar zijn/haar volgende meeting.

Het bouwen van een dergelijk systeem hoeft geen weken/maanden meer te duren maar te duren, maar eerder dagen, of soms zelfs uren.

De ROI ligt dus erg hoog bij dit soort applicaties.

Divider01.png
Maar let op!

PowerApps en Flow zijn mooie oplossingen, maar ze zijn niet de oplossing voor alle vragen binnen een organisatie. Het kan ook zijn dat in bepaalde gevallen echt maatwerk development een betere oplossing is.

Valid kan advies uitbrengen over welke oplossing het beste voor jouw organisatie “werkt” en dit tevens ook uitvoeren. Ook geven wij geregeld workshops over de basics van Flow of PowerApps waardoor organisaties en hun medewerkers zelf hands-on ervaring krijgen met het ontwikkelen van low-code/no-code applicaties.

Zelf vind ik het heel leuk om klanten te helpen met werkproces ondersteunende applicaties of oplossingen, zodat zij hier uiteindelijk weer tijd en geld mee kunnen besparen.

Ook geïnteresseerd in alles wat je met PowerApps en Flow kunt doen?

- Business apps ontwikkelen die processen ondersteunen
- Dagelijkse taken en processen vervangen door slimme workflows
- Items en bestanden bewerken in SharePoint in een custom made PowerApp (zodat de verrijking van eigenschappen van een bepaald bestand gemakkelijker wordt).

Neem dan contact met ons op!

Terug naar blogoverzicht
Nick van Hooydonk

Written by Nick van Hooydonk

Technisch Consultant Office 365

Laat je reactie achter