<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

Malware Protection & Recovery as a Service: geen zorgen meer over cyberdreiging

Hackers die wachtwoorden stelen, computers platleggen en persoonsgegevens buitmaken. Je kunt er vrijwel dagelijks over lezen. Volgens het Nationaal Cyber Security Centrum komt dit doordat veel organisaties nog lang niet weerbaar genoeg zijn. Toch is het niet nodig om wakker te liggen van de alsmaar toenemende cyberdreiging. Met Malware Protection & Recovery as a Service ben je altijd optimaal voorbereid op een aanval en zijn je back-ups beschermd tegen ransomware.

Je hebt virussen, wormen, trojans en spyware. Als je geraakt wordt, merk je dat aan traag of niet werkende systemen. In het ergste geval versleutelen hackers je data, zodat je er niet meer bij kunt of stelen ze gegevens. Dat heeft grote impact. Misschien moet je losgeld betalen (zoals RTL en VDL onlangs), of krijg je te maken met claims, boetes en imagoschade. Ook kunnen bedrijfsprocessen stilvallen. Herstel kost veel tijd en energie.

 

Iedereen werkt aan preventie

Naar het motto ‘voorkomen is beter dan genezen’, zoeken organisaties voortdurend mogelijkheden om zich beter te beschermen. Antivirussoftware en een firewall zijn allang niet meer voldoende. Bij een uitgekiende strategie horen ook aanvullende maatregelen als:

  • Vernieuwen van de infrastructuur met componenten waarin security is ingebakken.
  • Segmentering van het netwerk. Een indringer kan dan niet bij alle data komen maar slechts bij een beperkt deel.
  • Werken met profielen. Die geven gebruikers alleen toegang tot gegevens die ze nodig hebben om hun werk te doen.
  • Multifactor identificatie: niet alleen inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord maar bijvoorbeeld ook met een vingerafdruk.
  • Monitoring: scherp letten op alarmsignalen, zoals een plotse toename van verbruik van reken- en opslagcapaciteit.

Bewustwording is een ander belangrijk wapen in de strijd tegen cybercriminelen. Training voorkomt dat mensen worden verleid om op een foute link te klikken.


Als je toch getroffen wordt: genezen en nazorg

Maar wat je ook doet, honderd procent zekerheid tegen hackers kan niemand geven. Dus moet je nadenken over hoe je ‘in het geval dat’ snel kunt herstellen, met zo min mogelijk verlies van data. Hoe voorkom je dat ook je back-upbestanden geïnfecteerd raken? Dit kan op drie manieren:

  1. Malware monitoring: niet alleen letten op afwijkend gedrag op het netwerk maar ook checks uitvoeren op back-ups.
  2. Immutable back-ups maken: data opslaan op een server die zo is ingericht dat bestanden niet te verwijderen of te versleutelen zijn.
  3. Vaker back-ups maken op tape (en de tape uit de drive halen).

Met deze werkwijze voldoe je aan de 3-2-1-regel, waarbij je altijd drie kopieën maakt van je data, op twee verschillende media. Eén kopie bewaar je off site.


Geruststellende gedachte: een partner die over je data waakt

Hoewel hackers nooit stil zitten, hebben maar weinig organisaties de IT-capaciteit om steeds bezig te zijn met verbeteren van security. De oplossing: Malware Protection & Recovery as a Service. Voor een vast bedrag per maand leun je op de kennis van een team specialisten dat de laatste dreigingen kent én de nieuwste preventiemethoden. Tijdrovend test-, monitoring- en back-upwerk wordt je uit handen genomen. Data staat veilig opgeslagen in de cloud, aan storage is nooit gebrek. Daarnaast ben je altijd verzekerd van de laatste updates en upgrades, waardoor je qua technologie voorop loopt. Ook ontvang je regelmatig rapportages die je inzicht geven in eventuele kwetsbaarheden.

De dienst geeft dus extra zekerheid tegen ransomware. Er wordt altijd gewaakt over je data en er is continu aandacht voor verbetering. Dat scheelt behalve veel werk ook slapeloze nachten.


Meer weten over Malware Protection & Recovery as a Service bij Valid?

NEEM CONTACT OP

 

Terug naar blogoverzicht
Joeri van Eerd

Written by Joeri van Eerd

Technical Consultant Infrastructure @ Valid

Laat je reactie achter