<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

Uw cloud-toolbox is voller dan u denkt

Werkdagen zonder dat het woord "cloud" valt, zijn tegenwoordig uiterst zeldzaam.

Leveranciers schreeuwen om uw aandacht en staan te trappelen om u te begeleiden op uw reis naar de cloud. Maar wist u dat u ook met weinig hulp de eerste stappen naar de cloud kan maken? De laatste jaren heeft u toch flinke investeringen in corporate IT gedaan? Deze investeringen zijn toch niet voor niets geweest?

Het tegenovergestelde is waar!

In veel gevallen heeft u al stappen gezet richting de cloud, of de eerste investeringen in cloud-technologie gedaan. U heeft er alleen nooit bij stilgestaan. Dan doel ik niet op cloud diensten als Office 365 of Azure, maar op software die u al jaren naar tevredenheid gebruikt.

Cloud toolbox

Mijn specialisatie is data-protectie. Als Veeam Architect spreek ik dan over de integratie van uw back-up-software met de cloud. Deze bevat enkele verborgen parels, waar u veel voordelen uit kunt halen in combinatie met de cloud. Dat had u niet verwacht, wel? En wees niet bang: ondanks mijn voorliefde voor Veaam (ze zijn niet voor niets “leader” volgens Gartner), wordt dit geen productpitch ;-)

 

Divider01.png

 

Verborgen parels

Innovatieve back-up & recovery-software is al jaren gericht op cloud en het volledig benutten van het potentieel van de cloud. De tijd dat een back-up-product gebruikt werd voor enkel back-up van virtuele machines en fysieke servers ligt ver achter ons. In het hybride-cloud-model wordt verwacht dat er een back-up & recovery van iedere workload gedaan kan worden. Of die workload nu Office 365 heet of Azure of een virtuele machine of een werkstation is. De locatie van de workload dient geen belemmering te zijn voor uw back-up & recovery-software. Sterker nog, back-up-software helpt u om gecontroleerd uw data en applicaties te verplaatsen van datacenter naar cloud en vice versa, van cloud naar datacenter.  

Het gecontroleerd verplaatsen van uw data en applicaties van en naar de cloud biedt interessante mogelijkheden.

Hernieuwd vertrouwen en controle

Uw bedrijf heeft een aantal acquisities gedaan. Het budget, of de tijd en expertise, om alle IT-systemen volledig te integreren is vaak ontoereikend. Uw IT-landschap is hierdoor versnipperd. Op verschillende locaties staat een combinatie van legacy systemen, gevirtualiseerde systemen, Office 365, Azure en AWS VM's, enzovoorts. U vermoedt dat er back-up oplossingen zijn ingezet, maar garanties kunt u niet afgeven. U mist het totaaloverzicht en daardoor het vertrouwen dat uw data-protectie 100% op orde is. Innovatieve back-up-software stelt u in staat om alle workloads, ongeacht hypervisor of locatie, te beschermen. Dit hernieuwt de controle, het vertrouwen en het overzicht. De data en applicaties zijn dan direct klaar om naar de, zowel public- als private-, cloud te verplaatsen.

Flexibele resources

Uw datacenter heeft een tekort aan resources en het investeringsbudget voor dit jaar is zo goed als op. Desondanks moet een oude virtuele machine hersteld worden ten behoeve van een audit. Een oplossing kan dan zijn om deze virtuele machine rechtstreeks vanuit de back-up-software te herstellen in (bijvoorbeeld) Azure.

Verbeterde compliance

Een medewerker heeft enkele maanden geleden zijn Office 365 mailbox opgeschoond. Helaas is daarbij ook e-mail verwijderd, die niet verwijderd had mogen worden. Met Office 365 back-up bent u in staat om e-mail, die in Office 365 definitief verwijderd is, te herstellen.

Hogere kwaliteit, lagere kosten

De leverancier van een bedrijfskritische applicatie gaat een upgrade doorvoeren. In het verleden is het lastig en kostbaar gebleken om een test/acceptatie-omgeving op te bouwen voor de applicatie in uw datacenter. De omgeving was nooit 100% gelijk aan de productie-omgeving en moest altijd langer toegankelijk zijn dan vooraf bepaald. Door een recovery van de meest recente back-up uit te voeren, rechtstreeks naar Azure, is de test/acceptatie-omgeving identiek aan productie. Zonder dat u investeringen in extra capaciteit hoeft te doen in uw eigen datacenter.

 

Divider01.png

 

Deze voorbeelden zijn een kleine greep uit de vele voordelen die te behalen zijn met back-up & recovery-software die sterk integreert met cloud.  In de “Journey to the Cloud”, zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Bij Valid geloven we niet in een one-size-fits-all aanpak. En het gaat overigens niet alleen om een technische benadering. In een degelijke (hybrid-)cloud strategie dienen organisatorische en financiële factoren en risicomanagement even zwaar mee te wegen.

Als uitsmijter van deze eerste blogpost: de back-up & recovery-software kan aangeboden worden "as a service". Dus geen investeringen meer vooraf, maar een dienst afgestemd op uw vereisten, op ieder moment.

Ondanks de hype omtrent het onderwerp cloud, wordt er weinig geschreven over de combinatie van bestaande software en cloud; hier is een stuk dat een beetje helpt. Maar geen nood: Ik help u graag om uw bestaande investering in back-up & recovery-software slim in te zetten. U bent al beter voorbereid op een “journey to the cloud” dan u denkt! Ik ben heel benieuwd naar uw reactie.

 

Divider01.png

 

Bekijk meer over Valid's Infrastructure oplossingen

Terug naar blogoverzicht
Joeri van Eerd

Written by Joeri van Eerd

Technical Consultant Infrastructure @ Valid

Laat je reactie achter