<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

valid-hoe-overleef-ik-de-digitale-transformatie-vier-belangrijke-mindsets

Hoe overleef ik... de digitale transformatie?

 Vier belangrijke mindsets

De digitale transformatie zie je op dit moment overal om je heen en in alle aspecten van het leven. Van je smartphone tot online bankieren en online maaltijdbezorgservices die als paddestoelen uit de grond schieten

Maar alles wat wij zien als consument heeft ook gevolgen voor alle organisaties en bedrijven die daar achter zitten.

Voor de klanten van Valid, voor onszelf – en misschien ook wel voor jouw bedrijf ? – betekent de digitale transformatie het proces dat organisaties (en de mensen in deze organisaties) door moeten maken om de kansen, verwachtingen en mogelijkheden van de toenemende digitalisering aan te grijpen.

Hoe maak ik als dienstverlener de stap naar een (meer) digitaal georiënteerde en wendbare organisatie?

IT, klant en business aligned

Digitale transformatie gaat niet alleen over nieuwe technologie. Het gaat ook over de vraag hoe je een organisatie wordt waarbij de klant en de medewerker centraal staan.

Hoe optimaliseer ik nieuwe technologieën en operaties. Hoe transformeer ik mijn producten en services? Dit alles is – ondanks alle technische ontwikkelingen – nog steeds mensenwerk.

De afgelopen jaren zijn steeds meer devices, assets en processen online gebracht, maar wat je veel ziet – en daar loopt het mis – de processen er omheen zijn niet mee veranderd.

Door alle nieuwe technologieën (AI, VR, IoT) zie je dat grenzen verdwijnen tussen werk en privé, tussen afdelingen en tussen markten. Dit vraagt om nieuwe businessmodellen waarbij alles connected (offline en online) samenkomt.

header_dividerVier mindsets van belang

Digital transformation Blog Robert

Het succes van de digitale transformatie is voor een groot deel afhankelijk van de menselijke factor. Samenwerking tussen business en IT – en soms ook een aantal cultuurveranderingen – liggen aan de de basis voor een succesvolle digitale transformatie.

Deze mindsets geven wij bij Valid vaak mee aan onze klanten (en aan onszelf)

  • Vergroot je klantbinding

Het vergroten van de klantbinding kan op verschillende manieren bereikt worden. Bijvoorbeeld met apps die een mobiele ervaring bieden, zodat klanten kunnen communiceren met jouw organisatie, overal en altijd. Je kan luisteren naar klanten (social listening en sentimentele analyse) en met behulp van data-driven inzichten ben je in staat de klant een persoonlijke ervaring te geven. Onthoud: ook (of misschien juist!) in de digitale transformatie draait het allemaal om de customer journey.

  • Creëer kansen voor je professionals

De manier waarop medewerkers samenwerken in de digitale transformatie is cruciaal. Help je professionals dus om meer te bereiken door een werkomgeving te creëren die intelligent, flexibel en veilig is. Creëer kansen voor mensen om overal en vanaf elk apparaat samen te werken.

  • Optimaliseer je reactievermogen

Versnel het reactievermogen van je bedrijf. Verbeter serviceniveaus en verlaag de kosten met intelligente processen. Door mensen en middelen efficiënter te coördineren, kun je in realtime op problemen reageren en deze op termijn zelfs voorkomen (preventief oplossen).

  • Kijk vooruit en creëer waarde

Onderscheid en leg nieuwe kansen vast door gegevens als een strategisch goed te gebruiken en verschuif de mindset binnen je organisatie van “achteraf analyseren” naar “vooruit kijken”. De mogelijkheid om software en technologie rechtstreeks in producten en diensten te integreren, evolueert naar de manier waarop organisaties waarde leveren.

Wil je meer weten over wat de Digitale Transformatie voor jou betekent? Reageer dan hieronder of neem contact op.

Hier lees je een best practice rondom een van onze klanten, Boon Edam.

Terug naar blogoverzicht
Robert van den Berg

Written by Robert van den Berg

Delivery Manager Application Development

Laat je reactie achter