<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

AdobeStock_176486691

En weer behalen we goud, nu voor Data Analytics

Vooroplopen met data

Onze klanten helpen vooroplopen. Dat is de missie van Valid. Als er één domein is waarin we onze klanten in hun businessdoelen vooruit helpen, dan is het wel dat van Business Intelligence en Analytics. We hebben daar grote expertise in opgebouwd. Onze klanten boeken daar mooie resultaten mee. Dat blijft niet onopgemerkt: Microsoft heeft Valid de Data Analytics Gold Partner-status toegekend. 

Voor de BI & Analytics-practice van Valid hebben we enkele jaren geleden strategisch gekozen voor de producten van Microsoft. Microsoft heeft een duidelijke visie op BI & Analytics en heeft die visie ingevuld met een compleet en geïntegreerd productportfolio. De trend gaat naar Artificial Intelligence met een muisklik. Dat wordt in toenemende mate standaard in de tools opgenomen, zoals in Power BI voor self-service rapportage. Met de Use Insights functionaliteit gaat de tool zelf mogelijke correlaties zoeken en komt deze met advies. Met een muisklik voeg je de view toe aan je BI-dashboard. Traditionele BI leidt vaak tot tunnelvisie: je krijgt wat je vraagt. AI komt met ongezochte vondsten die nieuwe inzichten geven. 

Onze keuze voor Microsoft leidt tot focus en betrokkenheid. Focus in onze organisatie en betrokkenheid bij Microsoft. Dat betekent dat we ook in projecten hecht samenwerken met Microsoft en dat we in het vroegste stadium worden geïnformeerd over nieuwe ontwikkelingen en technologieën.

 Divider01.png

Multidisciplinair

Van onze kant hebben we de nodige investeringen gedaan in het opbouwen van kennis over de Microsoft-producten. Onze specialisten hebben allemaal één of meer certificaten behaald. We hebben een goed opleidingstraject opgezet, zodat ook nieuwe mensen snel up-to-speed zijn. We geloven erin dat we onze klanten voorop kunnen laten lopen in hun business als onze medewerkers in hun vakgebied ook vooroplopen. Inmiddels tellen we als organisatie met momenteel zo’n vijftien specialisten mee in de wereld van Microsoft BI. En we hebben ruimte voor meer mensen die met ons mee willen groeien. Wij vormen bij Valid een multidisciplinair team van specialisten die elkaar aanvullen en versterken, bestaande uit data scientists en BI-consultants, aangevuld met project managers, business analisten, software-ontwikkelaars en testers. Mensen met kennis van de opdrachtgever. Gezamenlijk leveren wij meerwaarde aan de business van de klant. Dat gaat veel verder dan een rapportje maken. 

Divider01.png

 “Met een DevOps aanpak, de juiste Microsoft tooling voor Machine Learning en Artificial Intelligence en de beste mensen komen we snel tot goed resultaat ”

 Divider01.png

Van wanten weten

Om het Gold Partnership te verkrijgen moet je als partner niet alleen genoeg gecertificeerde mensen in huis hebben, je moet ook kunnen aantonen dat je in de praktijk van wanten weet. Daar zijn minimaal vijf klantreferenties voor nodig. Gelukkig kostte het ons weinig moeite om goede projecten voor te dragen. Zo hebben we bij kredietverlener Freo, een dochter van Rabobank, Artificial Intelligence en Machine Learning geïntroduceerd en het datawarehouse naar de Microsoft Azure-cloud gebracht. Dit alles om de online klantervaring te verbeteren en de doorlooptijd van een lening aanvraag te versnellen naar minuten in plaats van dagen. Voor een grote Technische Universiteit hebben we een studenteninformatiesysteem gebouwd. Managers kunnen analyses doen op de effectiviteit van curricula, kijken naar studentenuitval en dergelijke. Om AVG-compliant te zijn, komt alle data geanonimiseerd het systeem in. Voor de grootste fotografie- en beeldverwerkingsonderneming ter wereld hebben we on-premises een geavanceerd datawarehouse ingericht en geholpen Analytics op te zetten. Deze projecten laten zien dat wij diepgaande kennis hebben van hybride cloudomgevingen: public cloud als het kan en on-premises als het moet.

We hebben voor dit soort projecten een DevOps aanpak, de juiste Microsoft tooling voor Machine Learning en Artificial Intelligence en de beste mensen om snel tot goed resultaat te komen. Als Gold Partner kunnen we zo nodig rekenen op specialisten van Microsoft. We zien dat klanten het beheer van de oplossingen die we bouwen ook graag aan ons toevertrouwen omdat we ze dan volledig ontzorgen.

 Divider01.png

Certificaten

Data Analytics is een zich snel ontwikkelend vakgebied. Ook hier doen we ons motto Stay Ahead gestand: we stellen onze mensen in staat voorop te lopen met kennis. Ze worden gestimuleerd om certificeringen te behalen zodat ze weten wat er speelt, waar het om draait. En het is bovendien goed voor hun CV. We bieden ze niet alleen een uitdagende werkomgeving, maar ook de ruimte om te studeren, te lezen en te oefenen. Young Professionals krijgen een uitvoerig instroomprogramma, inclusief intensieve begeleiding door senior medewerkers, zodat ze snel klaar zijn voor het echte werk bij klanten. We hebben veel behoefte aan mensen voor verschillende rollen en die affiniteit hebben met data. We hebben momenteel vijf Young Professionals die het vak leren en die bij het Valid DNA bezitten. In september begint er weer een klasje. Laat mij maar weten als je belangstelling hebt voor deelname. 

Divider01.png

De Privacy Detection Crawler

Valid bouwt niet alleen geavanceerde data-oplossingen in opdracht maar ontwikkelt ook tools die voor meer klanten interessant zijn. Zo bieden we uitkomst om AVG-compliance dichter te timmeren. Onze Privacy Detection Crawler gebruikt Artificial Intelligence technologie om geautomatiseerd privacy-gevoelige documenten te detecteren. Het zoeken naar gevoelige persoonsgegevens in onder andere pdf’s en foto’s wordt daarmee sterk versneld en vergemakkelijkt.

Divider01.png

Data-gedreven organisatie: laagdrempelige kennismaking met Data Analytics

Valid biedt onder het thema Data-gedreven organisatie een serie workshops voor het in kaart brengen van de waarde van je data. We helpen je met het bepalen van de eerste stappen op weg naar data-driven besluitvorming. In één dagdeel ben je helemaal op de hoogte van de mogelijkheden:

  • Ga aan de slag met Power BI en ervaar de aantrekkingskracht van self-service BI
  • Ontwikkel inzichten aan de hand van je eigen data, ontdek de belangrijkste value drivers binnen je organisatie.
  • Creëer de contouren van een toekomstvaste architectuur voor de moderne dataplatform

Stuur me een mail als je meer wilt weten over de BI & Analytics diensten van Valid of wanneer je met ons toffe vraagstukken van klanten wilt vertalen naar een slimme BI oplossing

Terug naar blogoverzicht
Guido Ritzen

Written by Guido Ritzen

Delivery Manager BI & Analytics

Laat je reactie achter