<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

Gold Cloud DC Platform logo.gif

Valid wint goud in de cloud

Cloud strategie bekroond met Microsoft Gold Partnership

Op een mooie dag in februari kwam het goede nieuws: Microsoft heeft Valid de Cloud Platform Gold Partner-status toegekend. Daar ben ik erg blij mee, want het onderschrijft onze competenties in het bouwen, integreren en beheren van infrastructuuroplossingen op het Microsoft Azure Cloud Platform. Ik ben er ook trots op dat we tot de eredivisie van Cloud Service Providers zijn toegelaten. Want de ‘Gold’ status krijg je niet zomaar van Microsoft. Daar hebben we hard voor gewerkt. 


Het Gold Partnership is een belangrijke mijlpaal in een proces dat we enkele jaren geleden zijn ingegaan met de strategische beslissing om de Azure Cloud te omarmen. Hoewel we een van de eerste Nederlands applicaties in Azure hebben gebouwd (in 2010 voor Q-Park) waren we wat infrastructuur betreft in eerste instantie gericht op onze eigen Valid Private Cloud. Daar hebben we Azure aan toegevoegd, om onze klanten - waar nodig en mogelijk - te kunnen laten profiteren van de voordelen van Public Cloud computing. Groot voordeel van het partnership is dat Microsoft de Gold-partners verregaande support geeft bij het ontwerpen en bouwen van de nieuwste cloudoplossingen.

Divider01.png
Bewezen track record

Om het Gold Partnership te krijgen moet je voldoende expertise in huis hebben. In onze Business Unit Infrastructures hebben wij nu meer dan tien Azure-gecertificeerde engineers aan het werk. Onze ambitie is om dit aan het einde van het jaar te verdubbelen. Bovendien moet je minstens vijf aantoonbaar succesvolle projecten hebben afgerond. Daar hebben we er veel van, het was nog lastig kiezen.

Zo hebben we voor een van de grootste kredietverleners van ons land - dochter van een grote bank - het datawarehouse naar de Azure Cloud gebracht en Artificial Intelligence en Machine Learning geïntroduceerd. Dit alles om de online klantervaring te verbeteren en de doorlooptijd van een leningaanvraag te versnellen naar minuten in plaats van dagen. Voor een grote Technische Universiteit hebben we in de Azure Cloud een studenteninformatiesysteem gebouwd. Managers kunnen analyses doen op de effectiviteit van curricula, kijken naar studentenuitval en dergelijke. Iedereen beschikt nu over dezelfde informatie. Om AVG-compliant te zijn, komen alle data geanonimiseerd het systeem in. Een wereldwijde serviceprovider voor winkels en restaurants op luchthavens en in shopping malls hebben we naar de cloud gebracht, zodat ze niet meer in alle landen aparte infrastructuren in de lucht hoeven te houden. Dat scheelt ze veel tijd en geld. Voor een internationaal opererende producent van industriële en professionele elektronica in Brainport Eindhoven hebben we in Azure een IoT-toepassing (Internet of Things) gebouwd voor het managen van equipment voor de productie.

Twee andere eisen om Gold Partner te worden zijn dat je Microsoft cloud-omzet een zeker volume moet hebben bereikt. Ook dat was in ons geval geen probleem. Bovendien zit er een duidelijke groei in de overall consumptie. Een laatste factor was het kunnen aanbieden van goed uitgewerkte cloudproposities. Onze propositie Modern Dataplatform is bewezen effectief.
Divider01.png


Geen koudwatervrees meer

Klanten zijn hun koudwatervrees voor de cloud aan het kwijtraken. Ze kijken nu nadrukkelijk naar de cloud en ze zijn tot het inzicht gekomen dat als het om security gaat - toch heel lang een heet hangijzer - cloud providers als Microsoft in veel gevallen beter in staat zijn data en applicaties te beveiligen dan ze dat zelf soms kunnen. Daarnaast kunnen ze snel en kosteneffectief workloads bouwen en testen onder het motto: “early kiss or kill”. Een testomgeving is in de cloud zo op te zetten en weer af te bouwen. Bovendien is het pay-per-use model aantrekkelijk. Neem als voorbeeld een Nederlandse webshop. De meeste consumenten zijn thuis in de avonduren online aan het winkelen. Dan is het druk op de servers van de webshop. Overdag gebeurt er minder, dus dan kan het bedrijf toe met minder computing power. De overtallige servers worden uitgezet en de kosten stoppen. Aan het einde van de dag wordt alles volautomatisch weer op sterkte gebracht. Dat geldt ook voor virtuele werkplekken, die wij ook als service bieden. In het weekend is het veel minder druk dan tijdens kantooruren. Wij zorgen ervoor dat de infrastructuur van de klant mee-ademt met de business, en in het verlengde daarvan de kosten. Om klanten te ondersteunen in de levenscyclus van cloudadoptie hebben we vijf proposities:

﹥ Assessment: welke workloads zijn geschikt om naar de cloud te migreren;
﹥ Migreren: het bouwen van de workloads in de cloud;
﹥ Cloudmanagement: het managen van de cloud omgeving;
﹥ Cloudoptimalisatie: het optimaliseren van de cloud omgeving;
﹥ Secure Cloud: waarborgen dat workloads voldoen aan de beveiligingseisen van de organisatie.

We merken dat traditionele IT-ers veelal nog vanuit een risicomijdend perspectief naar cloud computing kijken. Maar cloud biedt zoveel kansen voor vernieuwing en verbetering. Het Azure-platform is een ideale basis voor ondernemingen die gebruik willen maken van de nieuwe kansen die ontwikkelingen in de IT nu bieden – van Big Data en IoT tot mobility en flexibele werkplekken. We zoeken mensen - en klanten - nodig die dat (willen) begrijpen en die het mooie cloudavontuur met ons aan willen gaan.

Neem contact op als je meer wilt weten over de Azure-diensten van Valid of als je samen met ons en ons cloud team deel wil uitmaken van deze reis.

Divider01.png

  

Terug naar blogoverzicht
Ronald de Boer

Written by Ronald de Boer

manager Managed Services

Laat je reactie achter