<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

teams.png

Business Productivity - Microsoft Teams; hoe, wat en waarom?

 

Microsoft Teams is gearriveerd!

Microsoft heeft wederom een nieuwe app gelanceerd binnen het sterrenstelsel van Office 365: Microsoft Teams! In deze blog leg ik uit wat deze nieuwe telg kan en waarom je Microsoft Teams wilt gebruiken! 

Werknemers werken in twee keer zoveel teams als vijf jaar geleden en dit aantal gaat exponentieel stijgen. We werken samen binnen het bedrijf, maar zeker ook buiten van onze organisatie, met klanten, leveranciers, ZZP-‘ers. Teamleden zijn geografisch verspreid, maar teamleden zijn ook verdeeld over generaties. Denk aan de generation XYZ!

Divider01.png

Microsoft Teams

Microsoft Teams, wat is het en waarom heb ik het nodig?

Microsoft Teams is dé nieuwe collaboration app die alle belangrijke communicatie en bestanden van je team op één plek beschikbaar stelt.

Teams speelt in op ieders behoefte

Verschillende groepen hebben verschillende behoeften. Dat brengt enorme uitdagingen met zich mee zoals siloed apps, verspilling van tijd door steeds te switchen van applicaties maar denk ook aan de shadow IT. De IT-afdeling kan het allemaal niet meer bijbenen en biedt daardoor een incomplete toolset. Dit kan leiden tot beveiligings- en complianceproblemen, doordat teams zelf op zoek gaan naar oplossingen.

Microsoft Teams levert een moderne ervaring voor gesprekken voor hedendaagse teams. Teams ondersteunt threaded chats om iedereen betrokken houden. Teamleden krijgen een persoonlijke waarschuwing wanneer ze getagd zijn. Deze gesprekken zijn standaard zichtbaar voor iedereen, maar privégesprekken zijn uiteraard ook mogelijk. Skype is compleet geïntegreerd zodat spraak- en video conference calls ook mogelijk zijn met het team. De mogelijkheden om emojis, stickers, GIF’s en memes te delen maken het werken met Teams ook nog eens leuk! Teams maakt het hierdoor gemakkelijk om een eigen twist te geven aan de gesprekken.

 Divider01.png

Microsoft Teams als verbindende factor

Microsoft Teams een echte hub voor alle functionaliteit die Office 365 biedt.

Chat, documenten, teamleden en tools in een eigen team-workspace. Voice en video vergaderingen ín Microsoft Teams. Het biedt geïntegreerde toegang tot SharePoint, OneNote en Planner. Samenwerken aan documenten in de app. En "Last but not least": Microsoft Teams is te gebruiken op alle devices. Windows, Mac, iOS, Android, Windows Phone en in je browser.

Is het veilig?

Natuurlijk is het veilig! Microsoft kan het zich gewoon niet veroorloven om in deze tijd tooling op de markt te brengen die niet aan de hoogste beveiligingseisen voldoet. Denk aan ISO27018/01, SOC 1 en 2, HIPAA, EU Model Clauses. Verder is alle data te allen tijde secure en biedt het ondersteuning voor multi-factor authenticatie voor een nog betere identity bescherming.

Divider01.png

Zelf aan de slag!

Ga zelf aan de slag met Microsoft Teams! Hier kun je het downloaden vanaf de Microsoft site, maar er is ook een andere manier om kennis te maken met deze technologie. Valid kan als Microsoft Partner een zogeheten Customer Immersion Experience verzorgen, waarmee je in één dagdeel hands-on kennis maakt met de nieuwste technologie en ontdekt welke mogelijkheden dit biedt voor de organisatie. 

 

Aan de slag met een CIE sessie

Terug naar blogoverzicht
Sander Derix

Written by Sander Derix

Solution architect

Laat je reactie achter