<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=183007195643433&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Valid Blog

Valid-journey-to-the-cloud.jpg

Ieder bedrijf heeft zijn eigen journey to the cloud

 

Met de cloud kun je alle kanten op. 

Dat merk ik zelf iedere dag.
Een jaar geleden begon ik met een groot cloud-traject voor een wereldwijde horeca-uitbater van verschillende bekende franchises (McDonalds, Autogrill, etc.). Voor hun Europese tak gebruikt men nog traditionele werkplekken met Server-Based Computing, maar voor hun nieuwe vestiging in Indonesië wilde men graag eens proeven van de publieke cloud met Microsoft Azure.

Bij die journey naar de cloud hebben we samen een goede aanloop genomen.

Divider01.png

Wat was de situatie?

Alle datacenter activiteiten van het bedrijf stonden tot nu toe in Amsterdam. Voor zo een wereldwijde organisatie is het handig om je resources - data en werkapplicaties - dichtbij je locaties te hebben staan, want afstand geeft soms toch vertraging. Bovendien, het bedrijf met 10.000 werknemers heeft een zeer compacte IT afdeling van 10 man. Dus je wilt ze niet extra belasten met klachten als 'die applicatie reageert traag' .

Divider01.png

Klaar voor de cloud?

Dit traject was een goed voorbeeld van wat ik vaker heb meegemaakt.

Vaak kloppen er bedrijven bij ons aan die twijfelen of ze echt al toe zijn aan de nieuwste innovaties op cloud gebied. Bedrijven met veel legacy, die soms nog een heel politieke traject te gaan hebben voordat intern alle neuzen dezelfde kant op staan - terwijl de concrete uitdagingen wel om adequate actie vragen.

Divider01.png

Over welke uitdagingen ik het heb?

- Een aanhoudend capaciteitstekort
- Te veel beheerkosten
- Een directie die ieder jaar 10% bezuinigt op IT
- Geen span of control over wat men klanten kan leveren.

Wat een bedrijf op zo'n moment nodig heeft is een IT partner die in staat is om goed te kunnen schakelen en reageert op de behoefte en noodzaak van dat moment.

Divider01.png

Van cloud assessment tot optimalisatie

De vraag die op zo'n moment belangrijk is: waar in cloud staat u nu - en waar wilt u naartoe?

De cloud heeft vele smaken. Iets als een "eenvoudige" cloud migratie is een vrij overzichtelijk, vooraf gedefinieerd proces: klanten die niet willen dat het beheer nog tot de kerntaak van hun bedrijf behoort, verhuizen hun workloads, identiteiten, infrastructuur en data naar de cloud. Een journey naar de cloud is vaak een veelomvattend strategisch meerjarenplan, waar je als organisatie echt klaar voor moet zijn.

Het is fijn als je een IT partner hebt die u in alle fases kan helpen met een journey naar de cloud: van assessment tot optimalisatie.


Divider01.png

Ontzorgen

Terug naar de horeca-uitbater. Met onze ervaring en multidisciplinaire teams hebben wij hun organisatie in Jakarta volledig ontzorgd, waarbij we niet alleen keken naar de huidige situatie, maar ook onze kennis inbrachten van de nieuwste ontwikkelingen rondom BI in de cloud, big data oplossingen en IoT.

Want een zinnige verhouding tot de cloud staat of valt met heel goed kijken naar een organisatie. Begrijpen waar de business op dit moment staat en waar klanten naartoe willen (of moeten).

Ook benieuwd naar wat de cloud voor uw organisatie kan betekenen? Wij helpen u graag met een passende strategie en een soepele adoptie binnen de organisatie. Lees hier meer over onze Cloud-oplossingen 

 

Terug naar blogoverzicht
Sjoerd IJsselstein

Written by Sjoerd IJsselstein

Cloud Architect

Laat je reactie achter